Feb 26, 2009
Google levél
Első nézetre spam-nek tűnt.
De megnéztem a header-ben az IP-t, az Google tulajdon.
Megsasoltam a kinket, az Google oldalra mutat.
A Google szerint:
Felhívjuk figyelmét, hogy a Google AdWords csapata sosem küld olyan kérés nélkül érkező üzenetet, amelyben arra kérnénk Önt, hogy a jelszavát vagy más bizalmas adatát adja meg e-mailben vagy egy linken keresztül.
Innentől kezdve nem értem.
Ha a Google küldte, akkor minek raknak bele linket, ha ezt saját maguk ígérik hogy nem.
Ha nem a Google küldte, akkor mi az értelme (hiszen legitim Google oldalra mutat).
Valakinek ötlete? Fejtsük ezt meg közösen!
Igazából nem kérik, hogy adj meg jelszót vagy bizalmas adatot! Csak azt, hogy lépj be az accountodba és ott állíts be valamit.
Mondjuk tényleg jobb lett volna a részükről csak annyit írni, hogy mi a helyzet és lépj be, majd ott elmagyarázni a többit.
Valóban nem kértek jelszavakat.
Azt begyűjthetik akkor amikor a linkre kattintva egy hamis (de kinézetében autentikus) oldalra visznek, és majd ott.
OK, jogos!
A link viszont jó…
Oké akkor most végül is a Google küldte vagy sem?
Momentán úgy tűnik hogy a Google küldte. De nagyon amatőr módon (lásd linkek, amiket a phishing miatt SOHA nem szoktak beletenni)
Úgy tűnik autentikus a levél.
http://www.google.com/support/forum/p/AdWords/thread?tid=2031d315a6a35703&hl=en